МОН України затвердило зміни до Умов прийому до ВНЗ

23.06.2017 | 19:19

Міністерство освіти і науки України затвердило зміни до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2017 році.

Документом, зокрема, розширено перелік осіб, яким надаються спеціальні умови на здобуття вищої освіти за державним замовленням та за рахунок цільових пільгових кредитів, а також переведення на вакантні місця державного або регіонального замовлення (п. 5 розділу IV Умов прийому).

Окрім цього, посилено вимоги до вступників на лікарські спеціальності “Стоматологія“, “Медицина“, “Фармація, промислова фармація” та “Педіатрія”, які відтепер мають подавати сертифікати ЗНО з результатом не меншим за 150 балів з кожного конкурсного предмета.

Абітурієнти при зарахуванні на контракт після закінчення строку прийому документів зможуть змінювати спеціальність на іншу в межах одного вишу за умови збігу конкурсних предметів та при наявності ліцензованих місць.

Військовозобов‘язані вступники з тимчасово окупованих територій та ОРДЛО можуть при вступі не подавати військового квитка або приписного свідоцтва. Раніше це стосувалось лише тих, хто вступав за спрощеною процедурою.

Передбачено, що для громадян України, які в рік вступу закінчили загальноосвітній навчальний заклад за кордоном, дозволено вступ за іспитами замість сертифікатів ЗНО.

Документом оновлено нормативну базу повного або часткового звільнення від ЗНО за станом здоров’я.

Також змінами передбачено, що вищі навчальні заклади мають створити консультаційні центри при приймальних комісіях для надання допомоги вступникам при поданні заяв в електронній формі. Вступники матимуть можливість звернутись до консультаційних центрів будь-якого вищого навчального закладу з метою створення електронного кабінету, внесення заяви в електронній формі, атестата тощо.

Внесеними змінами також передбачені інші особливості проведення вступної кампанії до вищих навчальних закладів країни в 2017 році.

Оновлені умови вступу 2017

За матеріалами osvita.ua

Про вступну кампанію Львівського університету детальніше тут…