Видання монографії

04.11.2022 | 07:51

Кафедра режисури та хореографії факультету культури та мистецтв вітає авторів монографії «Хореографія в системі заходів фізичної та психологічної реабілітації дітей з вадами розвитку»  Звениславу Чорнак, доц. Олександра Плахотнюка, доц. Любов Ціж із виходом в  світ колективної праці. (Якщо, Вас зацікавила можливість придбати дане видання прохання звертатись в приват )

У монографії розглянуто проблематику впровадження інноваційних технологій фізичної та психічної реабілітації дітей з розладами аутистичного спектра (корекційні підходи директивного впливу, методи структурованої терапії, ігрові методи реабілітації, арт-терапевтична реабілітація, анімалотерапія) в хореографії. Наведено результати експериментальних заходів перевірки ефективності програми фізичної та психічної терапії та обґрунтовано рекомендації щодо впровадження розробленої програми для фізичної та психічної корекції аутистичних розладів у дітей. Означено процедуру організації та проведення занять з хореографії та ритміки, визначено особливості корекції поведінки, рухових та психічних порушень заняттями хореографією для дітей з особливими потребами, наведено порівняльну характеристику впливу занять хореографічним мистецтвом на здорових дітей та дітей з вадами фізичного і розумового розвитку.

Для науковців у галузі хореографічного мистецтва, арт-терапії, педагогіки, спорту, викладачів і студентів закладів вищої освіти, тренерів, артистів, хореографів.