відбулась цікава зустріч з Аметом Бекіровим, головою правління ГО «Арекет», менеджером культурних та просвітницьких заходів Кримськотатарського культурного центру у Львові.

27.09.2024 | 09:08
25 вересня 2024 року, на кафедрі музичного мистецтва відбулась вельми цікава зустріч з Аметом Бекіровим, головою правління ГО «Арекет», менеджером культурних та просвітницьких заходів Кримськотатарського культурного центру у Львові.
Зворушлива «Кримськотатарська історія в піснях», щирість, відкритість, правдива розповідь шановного гостя про трагічну долю свого народу нікого не залишила байдужим.
На тлі звучання кримськотатарських чарівних пісень та відеоряду гість продемонстрував дивовижної витонченої краси «фес» та «к’алпак’» (жіночий та чоловічий головні убори), манжети «ельк’апик» та пояс «к’ушак’», які усі охочі могли приміряти на себе, що стало цікавим доповненням до розповіді та допомогло краще відчути колорит національної культури.
Історія українського та кримськотатарського народів неодноразово перепліталася, а отже, нам разом працювати для перемоги!

посилання на новину у facebook