Студенти та працівники Університету долучилися до акції публічного виконання Гімну України

11.03.2020 | 07:11

За повідомленням Прес-центру:

10 березня 2020 року представники адміністрації, студенти та викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка взяли участь в урочистостях з нагоди 155-ої річниці від дня першого публічного виконання Державного Гімну України.

Під час заходу представники академічної спільноти Університету разом із громадськістю, міською владою, духовенством та всіма охочими містянами та гостями Львова спільно виконали Гімн України. Уже традиційно акція відбулася на площі Ринок, перед міською Ратушею.

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, звертаючись до учасників заходу, акцентував на важливості традиції спільного виконання національного Гімну України.

«Гімн для нас сьогодні — це не лише символ, це й знак — великий знак боротьби в той час, коли Крим перебуває в окупації, коли на Сході України точиться російсько-українська війна. Сьогодні для нас всіх важливо, щоб ми були сильні, щоб ми були єдині, і щоб ми були разом», – зазначив Андрій Москаленко.

До слова, перше публічне виконання Гімну України відбулося 10 березня 1865 року у Перемишлі як завершальний номер концерту, присвяченого Тарасові Шевченку.

Світлина від Roman Krokhmalnyi.

Світлина від Roman Krokhmalnyi.

Світлина від Roman Krokhmalnyi.