Про розрахунок середнього балу атестата у 2020 році

14.07.2020 | 11:19

За повідомленням osvita.ua –

У 2020 році для конкурсного відбору осіб, які вступають на основі повної загальної середньої освіти до вищих навчальних закладів України, при розрахунку конкурсного балу враховується значення середнього бала документа (додатка до документа) про повну загальну середню освіту, помноженого на відповідний ваговий коефіцієнт.

Випускникам шкіл, які вступатимуть до закладів вищої освіти, потрібно самостійно розраховувати середній бал атестата. При цьому середній бал атестата не вноситься в додаток до атестата, оскільки це не передбачено в затверджених КМУ зразках документів про повну загальну середню освіту. Відповідне роз’яснення надано МОН у листі №1/9-399 від 20 червня 2018 року.

Під час подання заяви до вишу – як в електронному, так і в паперовому вигляді – випускникові школи треба самостійно розрахувати середній бал атестата. Перевіряють правильність обчислення середнього бала приймальні комісії закладів вищої освіти. Порядок розрахунку середнього бала атестата визначено в Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі.

Відповідно до порядку, середній бал атестата обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Бал розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до атестата оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація). Водночас предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)»/«зараховано», а також факультативи у загальну кількість не враховуються.

детальніше…