Міжнародний симпозіум «Ex umbra in solem»

25.10.2017 | 07:35

Запрошуємо взяти участь у Міжнародному симпозіумі «Ex umbra in solem» – наймузичнішій події цієї осені!
Зокрема, завітати – у рамках програми – в суботу 4 листопада з 9 до 18 год. – до головного читального залу Наукова бібліотека Львівського національного університету імені І. Франка! (вул.Драгоманова,5).

Почесним гостем події буде відомий музикознавець, гарвардський професор Крістоф Вольф, який розповість про знайдені архіви Баха у Києві та урочисто відкриє «Бібліотеку Вольфа» у центрі ім. Шептицького у Львові.

«Наприкінці дев’яностих легендарний музикознавець Крістоф Вольф разом з українськими колегами знайшов в Києві старовинні архіви берлінської співочої академії, які були вивезені з Німеччини під час Другої Світової війни, – пояснює співорганізатор симпозіуму Іван Духнич. – Ми запросили професора Вольфа знову до Львова, щоб відновити пошуки втрачених шедеврів. Є великі шанси знайти не тільки решту рукописів Баха в Україні, а й невідомі твори Моцарта, син якого жив у Львові, та праці багатьох інших геніїв. Ці манускрипти коштують мільйони доларів. В Україні ще багато малодосліджених архівів і музейних фондів. А можливо, безцінні манускрипти просто ховаються в когось вдома серед старих паперів?».

Під час симпозіуму відбудуться також відкриті дискусії, доповіді іменитих професорів, лекції з основ класичної музики для всіх охочих та тематичні кінопокази.
Організатор симпозіуму – швейцарська асоціація (Галіціана Скола Канторум), яка з 2016 року реалізує у Львові культурно-мистецькі проекти: концерти, симпозіуми, семінари та лекції.

Основні цілі заходу: формувати культурні мости між Західною та Східною Європою, зацікавити молодь класикою, ініціювати ґрунтовне дослідження всіх державних та приватних колекцій музичних манускриптів в Україні, щоб відшукати решту загублених творів Баха і не тільки.

Більше інформації:
на нашому сайті – http://www.hsc.lviv.ua/uk/

Професори найпрестижніших університетів та музичних закладів зі США, Бразилії, Німеччини, Швейцарії, Австрії, Італії та Польщі приїдуть 2-5 листопада до Львова, щоб разом із українськими колегами обговорити нещодавно віднайдені в Україні та в світі музичні манускрипти.
#Львівський_університет #міжнародний_симпозіум #наукова_бібліотека

За матеріалом ЛНУ ім. Івана Франка Офіційна сторінка та Центр Шептицького.