Відбувся концерт «Університетські етюди»

23.10.2019 | 08:28

Пропонуємо матеріал Прес-центру Університету:

22 жовтня 2019 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся концерт студентів факультету культури і мистецтв «Університетські етюди». Захід об’єднав любителів мистецтва та шанувальників студентської творчості. Концерт був присвячений Дню Університету.

На початку концертного дійства під мелодійні звуки фортепіано звучали музичні композиції з відомих опер «Ріголетто», «Кармен», «Севільський цирульник». Солістами були студенти-магістри, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Вадим Коваль, Мар’яна Березяк та Роман Чабаранок (концертмейстер – Олена Бондарець).

Майстерно декламували байки «Закохана синиця» та «Сорока і одуд» студентки 3 курсу Анжела Старік і Надія Калинюк.

Павло Войтихівський, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, студент 4 курсу, віртуозно зіграв на акордеоні композицію Миколи Ризоля «Чардаш».

Під супровід фортепіано і скрипки по-новому зазвучала «Карпатська рапсодія» Мирослава Скорика у виконанні студентки-магістрантки Христини Рябінець та асистентки кафедри музичного мистецтва Марти Швецової.

Впродовж усього дійства студенти дивували глядачів яскравими хореографічними постановками. Зокрема, зірвала шквал аплодисментів танцювальна мініатюра «Lamour de quatrieme» у виконанні Аліни Богачової, Галини Щупак, Аріадни Притусильник та Миколи Гнатіва. Також казковий номер «Лялька» подарували глядачам студентка 3 курсу Ярина Алжнєва та студент-магістр Юрій Кульчицький.

Приємним сюрпризом для присутніх став зірковий дует випускниці факультету культури і мистецтв Львівського університету Наталії Кухар та студента-магістра Дмитра Хвостенка. Глядачі насолоджувалися композицією «Блаватний вальс».

Ансамбль сучасного танцю кафедри режисури та хореографії представив чуттєву хореографічну композицію «Метеорити».

Неймовірно ніжно прозвучала композиція Володимира Верменича «Жито сію» у виконанні тріо бандуристок у складі Роксолани Івасютин, Олесі Іванюк та Віри Шалай.

Хор-клас факультету культури і мистецтв віртуозно виконав композицію Володимира Івасюка «Я піду в далекі гори» та українську народну пісню в обробці С. Стельмащука «Скопаю я грядочку».

Надзвичайно поетичний номер представив дует студентів 4 курсу Юлії Оліяр та Андрія Синишина. Вони зуміли віртуозно поєднати поезію Ліни Костенко «Недумано, негадано», українську народну пісню «Ой сад-виноград» та стрілецьку пісню «Там на горі, на Маківці».

Завершальним акордом стала хореографічна композиція «Україна» у виконанні ансамблю українського народного танцю театру «Прем’єра».

Опісля концерту глядачі дякували артистам гучними оплесками та теплими вітальними словами.