В Університеті відзначили Міжнародний день театру

28.03.2018 | 17:36

27 березня 2018 року на факультеті культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня театру, які об’єднали працівників і студентів факультету, представників адміністрації Університету і багатьох поціновувачів театрального мистецтва.

Розпочав урочистості Народний артист України, завідувач кафедри театрознавства та акторської майстерності, професор Богдан Козак, який представив учасників заходу і наголосив на важливості традиції відзначення Міжнародного дня театру в Університеті.

Від імені адміністрації Львівського університету з вітальним словом до студентів, викладачів і працівників факультету звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський. Зокрема, Мар’ян Володимирович відзначив активну участь представників факультету у всіх культурно-мистецьких заходах ЛНУ ім. Івана Франка і наголосив, що сьогодні світ пізнає Україну саме через культуру і високе мистецтво.

«На вас покладена надзвичайно відповідальна місія – розвивати наше мистецтво, відкривати Україну для світу. І ми переконані, що ви впораєтесь з цим завданням», – сказав Мар’ян Лозинський, звертаючись до молоді.

Надалі за активну участь в культурно-мистецькому житті Університету Мар’ян Лозинський відзначив працівників факультету подяками Ректора.

Декан факультету культури і мистецтв Роман Крохмальний, звертаючись до присутніх, акцентував увагу на високому рівні підготовки студентів-театралів, які ще під час навчання на факультеті дивують глядачів сміливими постановками і викликають щире захоплення у публіки. Найактивнішим студентам декан вручив грамоти.

Окрім того, за активну роботу і внесок у розвиток театрознавчої галузі представники адміністрації факультету нагородили викладачів і працівників.

До вітальних слів долучилися також голова Первинної профспілкової організації працівників ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Качмар, доктор економічних наук Степан Давимука і представник Благодійного фонду імені Марії Заньковецької Олег Усик.

Відтак, студенти факультету культури і мистецтв отримали численні одноразові іменні стипендії, меценатами яких є як знані актори, так і поціновувачі театрального мистецтва.

Уже традиційно друга частина урочистостей передбачала театральні постановки самих студентів факультету. І звичайно, молодь повністю виправдала усі споглядально-настановчі слова та позитивно-емоційні сподівання, які уже адресували їм учасники урочистостей, подарувавши присутнім музично-театральне дійство, сповнене щирими жартами та відвертою іронією. Яскравий гумор, неабияка акторська майстерність, оригінальність і глибина у поєднанні з любов’ю до театрального мистецтва дозволили усім учасникам заходу поринути у яскраву атмосферу щирості високого мистецтва.

Неповторною окрасою Міжнародного дня театру став гурт «ЯгОди», який завершив урочистості неперевершеним виконанням музичних композицій.

Прес-центр Університету

Світлини Олега Вівчарика

Джерело