Університетська спільнота вшанувала пам’ять Героя України Володимира Труша

31.10.2017 | 20:02

«Не ми обираємо боротьбу за Батьківщину – вона обирає нас.
А обравши, вимагає від нас не лише нашого життя,
 але й життя найдорожчих людей».
Володимир Труш

 

31 жовтня 2015 року у районі Авдіївки Донецької області під час виконання бойового завдання загинув старший викладач факультету культури та мистецтв, капітан Володимир Труш. У день другої річниці від часу трагічної смерті Героя України в Університеті відбулись меморіальні заходи.

Родина, колеги, друзі і побратими вшанували пам’ять Володимира Труша спільною молитвою під час богослужіння в церкві св. Анни та на місці поховання воїнів АТО на Личаківському кладовищі.

Меморіальні заходи продовжилися на факультеті культури та мистецтв Львівського університету, де усі охочі мали нагоду переглянути фільм «Світлій пам’яті Володимира Труша…». У стрічці вміщено спогади про Героя України, епізоди його біографії і хронологію минулорічного вшанування пам’яті особистості, яка віддала своє життя за мир і цілісність України.

Декан факультету культури та мистецтв Роман Крохмальний наголосив, що Володимир Труш став для Львівського університету символом героїзму,  відповідальності і боротьби за волю та незалежність України. А відтак, зазначив, що життєвподвиг Героя ставить перед кожним працівником і студентом Університету найвищий критерій відданого служіння своєму народові і країні.

За допомогою засобів відеозв’язку спільно із колегами, близькими та рідними пам’ять Володимира Труша вшанував педагогічний колектив Новороздільського НВК імені Володимира Труша, у якому навчався Герой України.

Нагадаємо, що 16 січня 2016 року відповідно до Указу Президента України №9/2016 капітана Володимира Труша посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі». 31 жовтня 2016 року в навчальному корпусі факультету культури та мистецтв ЛНУ ім. Івана Франка відбулось освячення іменної аудиторії Героя України Володимира Труша (№39).

Пам’ять про героїзм і жертву неперевершеного педагога і справжнього патріота зажди житиме в серцях студентів та викладачів Львівського університету…

За матеріалом Прес-Центру Університету