Термін подання проектних заявок на конкурс Еразмус+ КА1 з кредитної мобільності ПРОДОВЖЕНО

01.02.2019 | 10:28

Увага!!! Термін подання проектних заявок на конкурс Еразмус+ КА1 з кредитної мобільності продовжено до 12 ЛЮТОГО 2019 року

Учасниками даного конкурсу є ЗАКЛАДИ ВИЩОЇ ОСВІТИ.

УВАГА! Студенти не можуть подаватись на даний конкурс проектних заявок для міжнародної кредитної мобільності Еразмус+. Студентам необхідно звертатись безпосередньо до відділів міжнародної співпраці у своїх навчальних закладах, щоб дізнатись про можливості кредитної мобільності за Програмою Еразмус+ саме у своєму навчальному закладі.

Повна інформація про умови участі ЗВО за напрямом Міжнародної кредитної мобільності Еразмус+ (Erasmus+ KA1) доступна у Керівництві до Програми Еразмус+ (оригінал документу англ.мовою Erasmus+ Programme Guide).

ЯК ПІДГОТУВАТИ ПРОЕКТИ З МІЖНАРОДНОЇ КРЕДИТНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОГРАМ ОБМІНУ ЕРАЗМУС+

КРОК 1: Визначитись із партнерським закладом вищої освіти

Вимоги до партнерства для проектів Е+ ІСМ (КА1): один заклад вищої освіти з країни-члена Програми Еразмус+ (Programme Countries) та один заклад вищої освіти України як країни-партнера Програми Еразмус+ (Partner Countries), а також додатково, усі інші організації для організації студентської практики. Аплікантами та координаторами проектів ІСМ виступають європейські університети з країн-членів Програми Еразмус+. Європейські університети повинні бути підписантами Хартії Еразмус (список станом на 11 грудня 2018 р.).

Де шукати партнерів для проектів Еразмус+ ІСМ?

• Серед своїх європейських партнерів за іншими міжнародними проектами.
• За особистими міжнародними контактами викладачів, персоналу свого навчального закладу з європейськими партнерами.
• Розмістити інформацію про свій ЗВО на сайті Національного Еразмус+ офісу в Україні.
• Розмістити інформацію про свій ЗВО на сайтах Національних агентств Еразмус+. Для прикладу, див. Розділ пошуку партнерства на сайті Національного агентства Еразмус+ Великобританії.
• На Порталі учасників проектів ЄС.

КРОК 2: Підготувати проектну заявку на конкурс 2019 р.

Проекти Еразмус+ КА1 конкурсу 2019 р. повинні розпочатись 1 серпня 2019 р. та тривати 24 або 36 місяців. За домовленістю, партнерство готує спільну проектну заявку у вигляді он-лайн аплікаційної форми для проекту Еразмус+ КА1 за конкурсом 2019 р. Ознайомитись із версією аплікаційної форми для проекту Еразмус+ 2019 р. у pdf.версії можна тут.

КРОК 3: Подати проектну заявку на конкурс 2019 р.

Європейський партнер як аплікант та координатор проекту подає підготовлену проектну заявку до свого Національного агентства Еразмус+.

Останній термін подання проектної заявки з Міжнародної кредитної мобільності Еразмус+ – 12 ЛЮТОГО 2019 р. 12:00 год. (Брюссель) або 13:00 год. (Київ).

КОРИСНІ РЕСУРСИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ проектної заявки Е+ ІСМ:

КОРИСНІ РЕСУРСИ ДЛЯ ВПРОВАДЖЕННЯ проектів Е+ ІСМ, що рекомендовано брати до уваги під час формування змісту проекту:

РЕКОМЕНДУЄМО паралельно із визначенням партнерства та підготовкою проектної заявки ознайомитись із інформацією про бюджет Програми Еразмус+ за напрямом КА1 Національних агентств Еразмус+ для конкурсу 2019 р.

Програма Еразмус+ виділяє загалом 166 млн. євро на підтримку проектів з міжнародної кредитної мобільності за конкурсом 2019 р. Даний бюджет включає додаткове фінансування для України за проектами КА1 обсягом 1,250 тис. євро для конкурсу 2019 р., наданого для Національних агентств Еразмус+, що зацікавлені у посиленні співпраці з українськими ЗВО.

Оскільки напрям Еразмус+ Міжнародна кредитна мобільність є децентралізованою дією, а отже, розгляд та прийняття рішень щодо підтримки проектів ІСМ здійснюється Національними агентствами Еразмус+, то кожне з 34 Національних агентств має окремий бюджет та його розподіл між 14 Регіонами Еразмус+ для підтримки проектів з міжнародної кредитної мобільності (KA1 or КА107). Україна як країна-партнер Еразмус+ отримує фінансування на проекти Еразмус+ КА1 у межах бюджету Регіону 2 – Країни Східного партнерства (Region 2 – Eastern Partnership countries) та додаткове фінансування обсягом 1,250 тис. євро для конкурсу 2019 р., отриманим визначеними Національними агентствами Еразмус+ (рекомендовано перевіряти самостійно).

Радимо ознайомитись із бюджетами Е+ ІСМ для України на сайтах Національних агентств Еразмус+ , наприклад:

Довідково:

ПРОЕКТИ З МІЖНАРОДНОЇ КРЕДИТНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ЕРАЗМУС+ (ERASMUS+ KA1) – це короткострокові програми обміну:

  • на навчання (3-12 міс.) та на практику (2-12 міс.) для українських (молодших) бакалаврів (окрім 1-го року навчання), магістрів, аспірантів, докторантів;
  • викладання / підвищення кваліфікації / на стажування (від 5 днів до 2 міс.) для викладачів та працівників закладів вищої освіти.

Детальніше про умови участі у програмах обміну за проектами Еразмус+ КА1 для студентів та представників українських ЗВО…

джерело