Таємниці акторської майстерності Ігоря Циганика

13.02.2016 | 13:53

12 лютого 2016 року відбулась зустріч студентів факультету культури і мистецтв із заслуженим журналістом України, спортивним коментатором, ведучим телепередачі «Про футбол» («2+2») Ігорем Цигаником.
Відкрив зустріч декан факультету культури і мистецтв Роман Крохмальний. «Ми раді вітати у стінах факультету культури і мистецтв випускника нашого Університету – одного із найбільш харизматичних сучасних українських спортивних журналістів». Роман Олексійович висловив сподівання, що такі зустрічі мають стати підставою для усвідомленого формування поняття українського спортивного телепродукту як явища сучасної культури. У ході активної і невимушеної зустрічі Ігор Циганик поділився цікавими спогадами про своє становлення як спортивного коментатора і телеведучого, розкрив власні таємниці акторської майстерності, окреслив етапи формування спортивних програм на українському телебаченні 2000-2016 років.
Ігор Циганик високо оцінив рівень випускників факультету журналістики Львівського університету імені Івана Франка, відзначив їхні переваги серед столичних журналістів та подальші можливості реалізації у професії: «Ти особистість, ти маєш свою точку зору і якщо ти правий, то маєш відстоювати це до кінця – саме це дав мені факультет журналістики».
Жваве обговорення велось довкола телепередачі «Про футбол» на каналі «2+2». Ігор Циганик зазначив: «Автор ідеї програми запропонував мені роль ведучого, який мав бути постіним каталізатором конфлікту в ефірі, і мені вдалося це зробити».
Студенти двох факультетів (на зустрічі були і студенти факультету журналістики) активно ставили запитання: «Що відбувається в українському футболі сьогодні?», «Що буде з кримським футболом?», «Які  шанси українських футболістів на Євро?», на які спортивний журналіст раз за разом висловлював власну аргументовану думку, що опиралася на професійний досвід та чітку проукраїнську позицію, яка, за словами Ігора Циганика, сформувалась саме у Львові, у стінах Франкового університету.

Студенти двох факультетів отримали цікавий досвід: студенти-актори і театрознавці зробили спостереження за рисами акторської майстерності, а студенти-журналісти спробували осягнути “формулу” бачення журналістики від Ігоря Циганика.

Олексій Паляничка
студент факультету культури і мистецтв

Світлини Прес-центру Університету

007005001002 004003