Профорієнтація у Стрию

07.05.2017 | 15:19

4 травня 2017 року у Районному будинку культури Стрия відбулася профорієнтаційна зустріч представників Львівського національного університету імені Івана Франка зі школярами міста.

Розпочала захід представник Гімназії імені Митрополита Андрея Шептицького міста Стрия, кандидат педагогічних наук Оксана Ільків, яка наголосила, що Львівський університет відомий своїми багатовіковими традиціями далеко за межами України.

Розповідаючи школярам про важливість вибору майбутньої професії, проректор з науково-педагогічної роботи Ярослав Гарасим підкреслив: «Для того, щоб не загубитися в сучасному глобалізованому світовому просторі дуже важливо віднайти шлях, який збігається з вашим покликанням і відповідає вашим можливостям».

Характеризуючи історичний розвиток Університету, проректор зауважив, що ЛНУ ім. Івана Франка завжди був і залишається не лише доброю вищою школою професійного гарту української молоді, але також є провідним центром інтелектуального життя в Україні.

Презентацію про історію та сучасні досягнення Львівського національного університет імені Івана Франка продемонстрував школярам декан факультету культури і мистецтв Роман Крохмальний.

Декан географічного факультету Володимир Біланюк розповів присутнім про перелік спеціальностей, за якими можна навчатися на факультеті, зазначивши, що цього року він поповнився новою спеціальністю – «готельно-ресторанна справа».

Про особливості цьогорічної вступної кампанії, роботу приймальної комісії та функціонування економічного факультету розповів відповідальний секретар приймальної комісії, кандидат економічних наук Андрій Гукалюк.

Інформацією про умови навчання на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій, а також про підготовчі курси, які функціонують в Інституті післядипломної освіти і доуніверситетської підготовки зацікавив школярів заступник директора ІПОДП, доцент факультету електроніки та комп’ютерних технологій Юрій Корчак.

Про умови конкурсного вступу на факультет культури і мистецтв розповів декан Роман Крохмальний. Зокрема, Роман Олексійович акцентував увагу на важливості тривалої підготовки абітурієнтів для вступу на факультет.

Під час заходу учням, які продемонстрували свої знання під час ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідних робіт вручили персональні запрошення вступати в ЛНУ ім. Івана Франка.

Приємним подарунком для присутніх був майстерний театралізований виступ студентів четвертого курсу факультету культури і мистецтв Олександра Збаразького, Юрія Іваніва, Юрія Курила, Анастасії Хавунки, Андрія Масюка.