Профорієнтаційна зустріч у трьох закарпатських школах

24.11.2017 | 18:20

23 листопада 2017 року представники Львівського національного університету імені Івана Франка відвідали три навчальні заклади Закарпатської області, де мали нагоду поспілкуватися з місцевими школярами та вчителями. Зокрема, відбулися зустрічі у Міжгірській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1, Синевирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та Колочавській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1.

Під час зустрічей представники Університету розповіли школярам про історію, перспективи і сучасні досягнення одного з найкращих вищих навчальних закладів України.

Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Ярослав Гарасим ознайомив учнів зі структурою Університету й акцентував увагу на перспективах, які відкриває перед молоддю навчання у Львівському університеті.

Декан факультету культури та мистецтв Роман Крохмальний представив учням презентацію про Університет, його історію та численні досягнення студентів і викладачів. Про особливості навчання на окремих спеціальностях та вимоги до вступників розповіли декан біологічного факультету Ігор Хамар, декан хімічного факультету Ярослав Каличак, декан філологічного факультету Святослав Пилипчук, декан юридичного факультету Володимир Бурдін, декан факультету прикладної математики та інформатики Іван Дияк і доцент факультету електроніки та комп’ютерних технологій, заступник відповідального секретарям Приймальної комісії Юрій Фургала.

Усі представники Університету наголошували на необхідності здобуття молоддю вищої освіти, пріоритетності навчання в Україні, а не закордоном, та перевагах Львівського національного університету імені Івана Франка.

Також Юрій Фургала ознайомив школярів з особливостями правил прийому до вищих навчальних закладів на 2018 рік.

Учні усіх шкіл проявили щире зацікавлення Університетом і можливістю продовжувати навчання саме у Львові. Найбільш уважні й активні школярі, правильно відповівши на запитання представників Університету, отримали заохочувальні подарунки.