Про вихідні дні

25.04.2019 | 15:47

Шановні колеги!

У нас буде чотири вихідних  дні :  27 – 30 квітня 2019 р.

30 квітня (вівторок) відпрацьовуємо 11 травня (субота) – навчання за чисельником.

За повідомленням profkom.lnu.edu.ua

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 січня 2019 р. № 7-р «Про перенесення робочих днів у 2019 році» з метою забезпечення раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування у 2019 році 1 травня – Дня праці перенести у 2019 році в порядку та на умовах, визначених законодавством, робочі дні з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня.

Наказом Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка № 1211 від 02.04.2019р. відповідно до зазначеного розпорядження перенесено в порядку та на умовах, визначених законодавством робочий день з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня. Натомість відпрацьовуємо цей день  у суботу 11 травня 2019 року. Заняття відбуватимуться 11 травня за розкладом вівторка 30 квітня.

Статтею 67 Кодексу законів про працю України передбачено, що у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Тобто у зв’язку з тим, що свято Великдень святкуємо в неділю, то вихідним днем відповідно до ст. 67 КЗПП України є понеділок 29 квітня.

Отже ми не працюватимемо 27 квітня (субота) і 28 квітня (Великдень), а також з 29 квітня по 1 травня включно.

Також нагадуємо, що 9 травня в Україні – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги) є святковим днем. Традиційно наголошуємо, що у святкові дні допускаються роботи, припинення яких неможливе через виробничо-технічні умови (безперервно діючі підприємства, установи, організації), роботи, викликані необхідністю обслуговування населення. У ці дні допускаються роботи із залученням працівників тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) підприємства, установи, організації і лише у виняткових випадках, що визначаються законодавством.

Робота у святковий день  оплачується у подвійному розмірі.

Оплата у зазначеному розмірі провадиться за години, фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день. На бажання працівника, який працював у святковий день, йому може бути наданий інший день відпочинку.

 

Соціально-правова комісія

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка

Веселих свят!