Про щорічні літні школи для студентів 2017-2018

19.04.2017 | 21:43
Якщо хочеш з користю провести літо, тримай найцікавіші щорічні літні школи, на які можеш отримати стипендію. Врахуй, що не на всі програми за кордоном ти зможеш податися у 2017 році, адже деякі дедлайни були ще взимку, утім, якщо ти справді націлений вибороти стипендію – готуйся заздалегідь і подавайся у 2018 році!
дівчина 2

Літня школа з журналістики розслідування

Головним спікером школи є Маша Гессен, яка відома своїми розслідуваннями щодо Володимира Путіна. Також вона є активістом за права ЛГБТ. Свобода преси – її головна мета. Решта доповідачів зі Швеції, Боснії і Герцеговини, США та Латвії також поділяться своїми навичками, завдяки яким отримали міжнародне визнання.
Школа триває приблизно тиждень і проходить у Латвії.

Кандидати мають можливість отримати стипендію в розмірі 350 €, яка покриває витрати, пов’язані з участю у школі.

Дедлайн у кінці червня або на початку липня.

Літня школа Йожефа Анталла

Школа присвячена відносинам між країнами Вишеградської групи та державами Західних Балкан. Організатори запрошують магістрів, аспірантів і молодих науковців у галузях політичних і соціальних наук. Заняття, що тривають два тижні, проходять у липні в Угорщині. Для участі необхідне сертифікаційне підтвердження рівня володіння англійською (мінімум – В2).

Кандидатам потрібно оплатити лише реєстраційний внесок у розмірі 80 €. Стипендія покриває проїзд, проживання, харчування та додаткові програми. За візові витрати відповідає кандидат.

Дедлайн наприкінці березня.

Літня школа від біоцентру у Відні

Хороша можливість для біологів-бакалаврів. Програма школи складається з лекцій, підготовки власного дослідницького проекту та наукового симпозіуму. Школа триває приблизно вісім тижнів з кінця червня по кінець серпня.

Студент отримує безкоштовне проживання, медичне страхування, проїзний квиток на всі види транспорту у межах Відня, відшкодування витрат на переїзд і стипендію у розмірі 1 400 €.

Дедлайн наприкінці січня.

Школа економіки в Лондоні та Барселоні

Протягом програми лідери у сфері бізнесу й економіки проводять лекції та семінари. Такий формат підійде як для тих, хто лише хоче покращити свої навички, так і тих, хто вже працює. Тривалість літньої школи – три тижні.

Організатори щороку пропонують сім стипендій у розмірі 1 500 €, які покривають вартість навчання.

Дедлайн у грудні.

Літня школа для жінок-лідерів

Організатори літньої школи у Франції пропонують вивчати лідерство саме жінок, щоб показати та посилити їхній вплив на бізнес та економіку. Учасниці можуть краще розібратись у собі та розвинути свій потенціал. У заявці потрібно вказати дані про навчання, досвід роботи та додати супровідний лист і академічні довідки.
Школа триває приблизно тиждень.

Спонсори школи оплачують усі витрати: транспорт, проживання та харчування.

Дедлайн на початку березня.

Міжнародна літня школа в Осло

У школі проводять курси для бакалаврів і магістрів. Треба лише обрати свій курс і подати заявку на участь. Навчання триває з кінця червня до початку серпня, й окрім занять, студенти мають можливість відвідувати культурні та соціальні заходи. Подавати заявку на участь у програмі можна онлайн. Для участі потрібно мати сертифікат знання англійської мови, резюме та відповісти на запитання анкети.

Щороку організатори пропонують приблизно 50 стипендій. Сума повністю покриває вартість участі у програмі.

Дедлайн на початку лютого.

Українсько-норвезька літня школа

Школа реалізовується за підтримки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Посольства Королівства Норвегії в Україні. Триває три тижні, проводиться в липні. Проект надає можливість вивчати українську культуру, історію і мову та дізнатися про можливості подальшої співпраці між Україною та Норвегією.

Повна вартість участі в літній школі становить 6 000 крон. Але наявна обмежена кількість повних і часткових стипендій. Якщо аплікант претендує на одну з них, це потрібно зазначити у формі заявки.

Дедлайн наприкінці квітня щороку.

Літня школа Купцінет-Гетца

Можливість взяти участь у літній школі мають студенти-бакалаври таких напрямків як математика, хімія, фізика та природничі науки. Навчання триває з червня по серпень, приблизно вісім тижнів, і збирає в Ізраїлі найуспішніших студентів з усього світу.

Упродовж програми учасники отримують стипендію в розмірі 500 шекелів на тиждень.

Дедлайн наприкінці грудня.

Літня школа з хімії

Студенти-бакалаври, які навчаються за спеціальністю «Хімія», можуть подавати заявки на участь у літній програмі в Іспанії. Під час перебування у школі, студенти відвідуватимуть лекції та конференції та поглиблять свої знання під керівництвом докторантів і магістрів. Наприкінці навчання учасники повинні подати презентацію та доповідь про свої досягнення за час школи.

Школа пропонує до десяти стипендій, які повністю покривають перебування на програмі.

Дедлайн на початку травня.

Міжнародна літня школа у Вільнюсі

Школа пропонує навчання, орієнтоване на антикорупційну діяльність. Учасники вивчають останні дослідження у сфері боротьби з корупцією. Також школа надає можливість реалізувати власну ідею у цій сфері.
У рамках програми учасники відвідують семінари, лекції, тренінги, дискусії й екскурсії. Навчання поділене на три модулі: державний, приватний і громадський сектор.

Відібраним кандидатам організатори оплачують усі витрати, пов’язані із перебуванням у літній школі.

Дедлайн, зазвичай, припадає на початок травня.

Літня школа в Іспанському національному центрі дослідження раку

Програма пропонується студентам-бакалаврам, які зацікавлені у побудові науково-дослідницької кар’єри. Кожен студент отримує роботу в лабораторії відповідно до інтересів і досвіду. Курує процес один із членів дослідницької команди. По завершенню програми всі студенти отримають сертифікати.

Організатори покривають витрати на проїзд до Мадриду, харчування, страхування від нещасних випадків.

Дедлайн наприкінці квітня.

Літня школа Visegard у Кракові

Програма школи складається з лекцій, дебатів, семінарів і тренінгів на сучасні політичні, культурні та соціальні питання в регіональній, глобальній та європейській перспективі. Школа дає можливість почати співробітництво між людьми з різних країн. Триває приблизно тиждень.

Організатори забезпечують усіх учасників навчальними матеріалами, оплачують проживання та харчування. Учасникам потрібно оплатити транспортні витрати, страхування та реєстраційний внесок у розмірі 120 €.

Дедлайн на початку квітня.

За матеріалами studway.com.ua