Представники ЛНУ ім. Івана Франка відвідали Львівську гімназію «Євшан»

16.03.2017 | 00:15

15 березня 2017 року представники ЛНУ ім. Івана Франка відвідали Львівську гімназію «Євшан», де зустрілися з учнями і вчителями навчального закладу. Під час зустрічі викладачі Університету розповіли школярам про особливості навчання в ЛНУ ім. Івана Франка та специфіку цьогорічної вступної кампанії.
Зокрема, проектор з науково-педагогічної роботи, професор Ярослав Гарасим акцентував увагу на перевагах навчання в Університеті. За словами Ярослава Івановича, Львівський університет цілком справедливо уже багато років є одним із лідерів вступної кампанії в Україні, адже саме тут студенти мають чудову нагоду не лише опанувати фах, але й реалізувати свій науковий потенціал і розкрити власні таланти.
Декан факультету культури і мистецтв Роман Крохмальний розповів про історію і роль Університету у розвитку суспільства, а також про наукові здобутки видатних випускників одного із найпрестижніших вищих навчальних закладів України. Окрім того, Роман Олексійович ознайомив школярів із особливістю вступу на факультет культури і мистецтв.
Завідувач кафедри астрофізики Богдан Мелех зосередив увагу школярів на міжнародній співпраці фізичного факультету і надав вичерпну інформацію щодо спеціальностей та спеціалізацій, за якими навчаються студенти факультету.
На великому значенні геологічної науки для економіки й обороноздатності нашої країни наголосив під час виступу декан геологічного факультету Микола Павлунь. Натомість декан економічного факультету Ростислав Михайлишин зацікавив учнів розповіддю про роль економічної науки у процесі державотворення.
Декан філологічного факультету Святослав Пилипчук ознайомив присутніх зі специфікою навчання на факультеті, наголосивши на численних культурних і наукових заходах, у яких беруть участь студенти-філологи.
Про виняткову важливість хімії в науковому поступі і досягнення вчених хімічного факультету розповів декан факультету Ярослав Каличак.
Доцент факультету прикладної математики та інформатики, заступник відповідального секретаря приймальної комісії Сава Шевчук розповів про цьогорічні зміни в правилах прийому.

За матеріалами Прес-центру Університету