Поїздка у м.Дрогобич та с.Нагуєвичі

17.04.2015 | 18:51

15 квітня 2015 року викладачі кафедри музичного мистецтва і студенти третього та четвертого курсів напряму ,,Музична педагогіка та виховання,,  відвідали м.Дрогобич.
Музично-педагогічний інститут Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка у рамках 9 Всеукраїнського науково-практичного семінару ,,Історія, теорія та практика музично-естетичного виховання,, організував у Дрогобицькій ЗОШ №1 відкриті уроки з предмету ,,Музичне мистецтво,, у четвертому класі (вчитель Костецька М. І.) та у шостому класі (вчитель Допілко О.Я.).
До уваги студентів та викладачів кафедри музичного мистецтва було запропоновано оглянути експонати шкільного музею, коментарі до яких озвучили самі учні. Майбутні музиканти-педагоги мали можливість пересвідчитися на практиці щодо унікальності та ефективності навчання музиці за найбільш досконалим методом відносної сольмізації, що здобув широке визнання у світі та успішно адаптується в нашому регіоні.
Під час спілкування з учнями було проведено профорієнтаційну роботу, кульмінацією якої став виступ Г. Шиняєвої, яка виконала для учнів вокальний твір у власному супроводі на бандурі. Учасники львівської делегації представили вчителям методичні матеріали, зокрема  посібник ,,Методика музичного виховання за методом відносної сольмізації,, (автор − Е.З. Тайнель).
Прекрасним завершенням поїздки стали відвідини батьківщини великого Каменяра, села Нагуєвичі, що надовго залишиться в пам’яті та наблизить майбутніх педагогів до розуміння творчості і життєвих принципів патрона нашої Alma mater.

Е.З.Тайнель