Перші екскурсії студентів-хореографів

05.09.2015 | 13:04

4 вересня 2015 року студенти І курсу кафедри режисури та хореографії відвідали музей історії Університету. Першокурсники мали можливість ознайомитись з понад 350-літньою історією Львівського університету – від передумов заснування і розвитку  за часів Речі Посполитої, імперії Габсбургів і міжвоєнної Польщі. Ознайомились із унікальними речами, що виставлені в експозиції першого залу музею: велика кругла печатка медичного факультету Львівського університету, диплом доктора права Андрія Чайковського, прижиттєві та пізніші видання творів Івана Франка, церемоніальні інструменти, якими урочисто закладено будинок Крайового сейму Галичини і Волині (тепер – головний корпус ЛНУ імені Івана Франка), ювілейні медалі й інші відзнаки, студентські документи з кінця ХІХ – першої третини ХХ ст., портретна галерея ректорів Львівського університету та колекція старовинних наукових приладів.

У другій залі студенти побачили періоди історії Львівського університету. В експозиції їх зацікваили перші повоєнні видання Університету, нагороди за наукові досягнення, за спортивні перемоги, подарунки з університетів багатьох країн світу.

Цікаву і змістовну екскурсію провів завідувач музею Юрій Володимирович Гудима. Студенти були вражені від того, що почули і побачили.

Організували екскурсію для  студентів хореографів куратор першого курсу асист. Надія Володимирівна Кіптілова та доц. Олександр Анатолійович Плахотнюк.

Світлини О. Плахотнюка

DSC_2567 DSC_2571 DSC_2576 DSC_2579 DSC_2586 DSC_2593 DSC_2599 DSC_2603 DSC_2612 DSC_2619