О.А.Плахотнюк про особливості Міжнародного конгресу, що присвячений дослідженням у сфері танцю під егідою Міжнародної танцювальної ради при ЮНЕСКО (CID UNESCO)

30.08.2017 | 21:44

Хореографічний форум відбувся 25–27 серпня 2017 р. Місце проведення: Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької.

Конгрес об’єднав фахівців з усього світу, і є відкритим науково-практичним заходом для представників всіх форм танцювального мистецтва: балет, народні та сучасні танці, бальні, східні танці, танго, фламенко, танцювальна терапія, реабілітаційна практика, тощо. Це унікальна можливість ознайомитись з представленими методиками та інноваційними дослідження на тему танцювального мистецтва, отримати нові знання та встановити ділові контакти з теоретиками та практиками в галузі танцю, представниками танцювальної традиції з усього світу.

Організатори даного заходу:

  • Львівська секція Міжнародної танцювальної ради при ЮНЕСКО (CID UNESCO);
  • Всеукраїнська федерація танцю;
  • Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької;
  • Кафедра режисури та хореографії факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка;
  • Інституту суспільних ініціатив;
  • Британська рада;
  • Управління культури Львівської міської ради.

Форма участі: наукова доповідь/лекція, присвячені дослідженням в області різних аспектів танцю та хореографії, з презентацією відео-матеріалів та слайдів (20 хв.); проведення майстер-класу (30 хв.); Шоу-номер у виконання колективу, дуету, соло (5-10 хв.); Виставка або продаж вашої продукції (книжки, диски, картини, костюми тощо). Подія носила некомерційних характер та проводилась у форматі, що відрізняється від фестивалю, конкурсу, серії майстер-класів або відкритої конференції.

До участі запрошені були організації, танцювальні школи та фізичні особи, що є членами Міжнародної танцювальної ради при ЮНЕСКО (CID UNESCO) – офіційної міжнародної організації в сфері танців. Участь в Конгресі можлива була без проведення презентації, також заочна участь: робота такого учасника була включена до програми Конгресу та розміщена на веб-сайті, який відвідують тисячі професіоналів із сфери танців з усього світу.

У цій події взяли участь більш ніж 50 викладачів і танцюристів із України, а також доповідачі з Аргентини, Ірану, Бельгії, Греції, Чаду, Єгипту, Гамбії, Угорщини, Італії.

Кафедру режисури та хореографії факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка представили:

Олег Петрик «Класична хореографія: ілюзія та реальність. Значення технології у класичній хореографії»;

Олександр Плахотнюк «Представники школи модернового танцю Галичини початку ХХ століття».

О. А.Плахотнюк 

кандидат мистецтвознавства,

доцент кафедри режисури та хореографії