Науково-методичний семінар кафедри музикознавства та хорового мистецтва за участю гостя факультету знаного в Україні та світі диригента Ігоря Циклінського

25.03.2018 | 22:29

 

22 березня 2018 р. у рамках чергового засідання науково-методичного семінару кафедри музикознавства та хорового мистецтва проведено майстер-клас Ігоря Циклінського, Заслуженого діяча мистецтв України, викладача-методиста Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського. Він викликав чимале зацікавлення не тільки у викладачів кафедри, деканату факультету, але й студентів, адже не часто є нагода безпосередньо спілкуватися з відомим хоровим Маестро, талановитим педагогом, вихованцем всесвітньовідомих диригентів — братів Володимира та Юрія Курачів, Миколи Гобдича, Ігоря Дерев’янка та багатьох інших.

Семінар відбувся за участю студентів І-ІІІ курсів коледжу (Ігор Щерба, Софія Гойда, Марія Олексюк, Артур Анісін) та концертмейстера — випускника Інституту мистецтв Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Юрія Хрипуна (фортепіано).

З метою репрезентації власного музично-педагогічного кредо п. І. Циклінський, представив слухачам навчальний доробок студентів різних курсів, які у процесі опанування диригентським мистецтвом виявляють істотний творчий та виконавський поступ. Відповідно до поставлених завдань, студенти виконували твори різної складності, стилів та жанрів. Зокрема, прозвучали композиції М. Вербицького («Де Дніпро наш котить хвилі»), М. Леонтовича («Зоре моя вечірняя»), І. Воробкевича «Пробудилась Русь», В. Косенка «Реве та стогне Дніпр широкий», А. Веделя «Да ісполнятся», Л. Бетховена «Хвала природі», М. Леонтович «Достойно є», а на завершення з чималим успіхом Ш. Гуно («Марш солдат» (з опери «Фауст»), у виконанні А. Анісімова.

Варто зауважити, що цей майстре-клас засвідчив не тільки високу майстерність знаного педагога-хормейстера І. Циклінського, але й його сьогоднішніх вихованців. Після проведеного семінару викладачі кафедри ще довго ділилися з І. Циклінським своїми міркуваннями про розвиток диригентської справи в університеті та Україні. Було узгоджено різноманітні шляхи подальшої музично-педагогічної співпраці, започаткування конкурсу студентів-хормейстерів, спільних концертних виступів хорових колективів двох інституцій (кафедри та диригентсько-хорового відділу коледжу) у Львові та Дрогобичі, а також інших містах України.

Інформація кафедри музикознавства та хорового мистецтва

Дрогобицький музичний коледж dkz_2017_Spets.vip.3_34